תוכנית שוהם
האתגר
הקהילה האתיופית חוותה קשיים אדירים בעלייתה לישראל, והשתלבה במהלך השנים בכל תחומי החיים בארץ.
אלא שהאתגרים לא הסתיימו בהשתלבות מלאה בחברה הישראלית. גם במשפחות עולים מהדור השני והשלישי, הילדים מתמודדים לעיתים עם קשיים עצומים בהתגברות על פערים סוציו-אקונומיים וחינוכיים.
בשוהם יצרנו נוסחה שלוקחת נוער המצוי בסכנת נשירה ממסגרות החינוך, ומאפשרת להם לחלום בגדול ולהגיע רחוק - להתקבל ללימודי המשך במוסדות חינוך איכותיים, להשתלב בצבא ביחידות מובחרות או להשתתף בתחרויות בינלאומיות. התלמידים שלנו מגשימים את הפוטנציאל ואת החלומות שלהם, ומצמיחים את עצמם וגם את משפחותיהם וקהילותיהם.
.jpeg)
מועדון

שוהם
שוהם שונה מתוכניות אחרות. כאן הם יודעים איך לעזור לי. במקומות אחרים אני מרגיש אבוד. בגלל שוהם יש לי ציונים טובים יותר ואני תלמיד טוב יותר.
ר', כיתה ט'
שוהם דואגת לראות שאני נוכחת ומתפקדת מדי יום, גם בשוהם וגם בבית הספר. אם חסר לי משהו בלימודים, הם עוזרים לי להשלים. בניגוד לתוכניות אחרות שבהן אתה יכול 'להיעלם' - בשוהם אי אפשר ללכת לאיבוד.
ס', כיתה י'
חלק ניכר מההתקדמות של תלמידים אלו נובע מתכנית שוהם. המסירות שלך יצרה קפיצת מדרגה ענקית עבור התלמידים האלה. תודה לך.
יועצת חינוכית, אולפנת נגה
הישגי תכנית שוהם
במהלך 12 השנים האחרונות, תכנית שוהם הראתה הצלחה יוצאת דופן
בהשגת תוצאות חינוכיות חסרות תקדים ובשינוי חייהם של התלמידים:
.png)
100%
זכאות לתעודת בגרות
.png)
95%
כרטיס כניסה לאקדמיה
.png)
60%
מתמטיקה ואנגלית ברמה מתקדמת

100%
צבא
ושירות לאומי
המענה של תכנית שוהם
בשנת 2012 זיהו פעילת הקהילה הוותיקה מרים זוסמן, יו"ר תפארת אורות, וד"ר מאיר אקשטיין, שתלמידים רבים בבית שמש שמשפחתם ממוצא אתיופי, חוו הצלחה בבית הספר היסודי, אך אינם מצליחים למצות את הפוטנציאל שלהם עד סוף התיכון.
דיונים עם אנשי חינוך וניתוח מפורט של התהליך באולפנת אמי"ת 'נגה', הבהירו כי לתלמידים אין מספיק תמיכה לימודית וחברתית בסביבה הביתית על מנת שיתאפשר להם לעמוד בדרישות בית הספר. יתרה מזאת, התברר שהממשלה נתנה סיוע מינימלי בבית הספר לילדים אלו, שקודם לכן הוגדרו כמצליחים בבית הספר היסודי.
'שוהם' נולדה כדי להעניק לתלמידים אלו את התמיכה החינוכית, את המשאבים האקדמיים הנדרשים ואת הידע התרבותי כדי שיוכלו לשגשג.